Veelgestelde vragen Nijlcruise Egypte

Jul 11, 2023 | Gezinsreizen, Nijlcruise, Totaalpakket, Zonvakantie

De Nijl, de langste rivier ter wereld en de bron van de beschaving, is een must-see bestemming die je niet mag missen. Deze mystieke wateren zijn doordrenkt van het oude Egypte, met adembenemende graven, tempels en schatten van de farao’s. Als je jezelf echt wilt onderdompelen in het hart van het oude Egypte, is er niets beter dan een Nijlcruise. Tijdens deze cruise stop je bij alle onvergetelijke hoogtepunten, zoals Luxor, Aswan, Philae Island en Kom-Ombo.

Als een Nijlcruise middelpunt van je vakantie in Egypte is, heb je waarschijnlijk enkele vragen over hoe je het meeste uit je reis kunt halen. Lees verder om alles te ontdekken, van wat je moet dragen tot de beste tijd van het jaar om over de machtige Nijl te varen.

Wat is de beste tijd voor een Nijlcruise?

De beste tijd om over de Nijl te varen is tussen oktober en april. Tijdens deze maanden is het weer aangenaam en kun je maximaal genieten van dagtochten naar de beroemde bezienswaardigheden van Luxor tot Aswan.

Als u tijdens de zomermaanden van juni tot augustus over de Nijl vaart, moet u voorbereid zijn op intense hitte van wel 40°C en nog hogere temperaturen in de graven. Er is weinig schaduw om aan de felle middagzon te ontsnappen, dus kies verstandig de data voor uw Nijlcruise!

Hoeveel dagen duurt een Nijlcruise?

Afhankelijk van je budget en voorkeuren zijn er Nijlcruises beschikbaar van drie tot zeven nachten. Een kortere cruise van drie nachten neemt je mee naar de belangrijkste hoogtepunten, zoals Aswan, Kom-Ombo en Luxor. Als je kiest voor een vierdaagse cruise, krijg je ook de kans om een extra tussenstop te maken bij de tempels van Edfu.

Voor een volledige week aan boord van een cruise, heb je de mogelijkheid om alle belangrijke bezienswaardigheden en meer te ervaren, inclusief de adembenemende Dendera-tempel en extra tijd in Aswan, Philae, Kom-Ombo en Luxor.

Wat kost een Nijlcruise door Egypte?

Voor een Nijlcruise zijn er 4 standaard opties en de prijzen variëren hierin flink. Hieronder een overzicht van wat de gemiddelde kosten zijn. Dit is zonder kortingen en aanbiedingen, dus als je op de juiste momenten boekt dan kan het nog een stuk goedkoper zijn.

4 nachten Nijlcruise van Luxor naar Aswan.

Ontdek de de Nijl tijdens deze 4 nachten/5 dagen durende cruise van Luxor naar Aswan. Geniet van de prachtige landschappen terwijl je vaart langs belangrijke bezienswaardigheden zoals Edfu en Kom Ombo. Na de cruise kun je ook de piramides en andere attracties in Caïro verkennen. Prijzen variëren van €240,- tot €2000,- per persoon en zijn inclusief volpension voor 4 nachten.

3 nachten Nijlcruise van Aswan naar Luxor.

Begin je avontuur in Caïro en maak een 3 nachten/4 dagen durende cruise van Aswan naar Luxor. Deze route biedt de perfecte gelegenheid om daarna te ontspannen aan de Rode Zee. Na de cruise ben je in de buurt van Hurghada en Marsa Alam. Je kunt ook gemakkelijk een vlucht naar Sharm El Sheikh nemen vanuit Luxor. Prijzen beginnen bij €180,- per persoon en zijn inclusief volpension en exclusief sightseeing.

7 nachten Nijlcruise.

Ervaar de Nijl tijdens deze 7 nachten cruise van Luxor naar Aswan en vice versa. Geniet van het comfort en de luxe van accommodatie aan boord terwijl je langs de prachtige landschappen vaart. Prijzen beginnen bij €420,- per persoon en zijn inclusief volpension. Sightseeing en bezoeken zijn niet inbegrepen.

Lange Nijlcruise van Caïro naar Luxor en Aswan.

Ontdek de Nijl op een unieke manier tijdens deze lange cruise van Caïro naar Luxor en Aswan. Hoewel deze route minder vaak wordt aangeboden, biedt het een onvergetelijke ervaring. Prijzen beginnen bij €100,- per persoon per nacht (volpension). Kies voor een 10-nachten cruise in Luxor of ga voor een 14-nachten cruise naar Aswan.

veelgestelde vragen Nijlcruise

Is een Nijlcruise veilig?

Tijdens een Nijlcruise is het belangrijk dat zowel jij als je kinderen zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid. Hieronder een paar belangrijke punten omtrent de veiligheid tijdens een Nijlcruise.

  • Dankzij de volledige bescherming van de Egyptische autoriteiten zijn riviercruises in Egypte erg veilig. Tijdens de Nijlcruise is er een hoog beveiligingsniveau van zowel de autoriteiten als de touroperators bij alle toeristische attracties.
  • Blijf uit de zon tijdens de heetste uren van de dag.
  • Laat kinderen niet te dicht bij de railing van de boot komen. Houdt altijd een oogje in het zeil.
  • Laat de kinderen altijd een zwemvest dragen als ze rondlopen.

Kun je in de Nijl zwemmen?

Vanwege de aanwezigheid van de parasiet genaamd Schistosomiasis in de Nijl wordt zwemmen sterk afgeraden. Naast deze parasiet zijn er ook andere gevaarlijke factoren die het zwemmen in de Nijl onveilig maken. Bovendien heeft het water in de Nijl doorgaans een hoger soortelijk gewicht dan zeewater, waardoor er wervelingen kunnen ontstaan aan het oppervlak. Let dus goed op en vermijd zwemmen in de Nijl om uw veiligheid te waarborgen.

Wordt er alcohol geserveerd tijdens een riviercruise over de Nijl?

Ja, op de Nijl-riviercruises wordt doorgaans alcohol geserveerd. Tijdens riviercruises in Egypte, waaronder die op de Nijl-rivier, kunnen passagiers genieten van verschillende dranken, waaronder alcoholische dranken. Het is echter belangrijk om te weten dat de beschikbaarheid en het beleid met betrekking tot alcohol kunnen verschillen, afhankelijk van de cruisemaatschappij, het type cruise en de specifieke route. Voor meer informatie over het alcoholservicebeleid is het raadzaam om contact op te nemen met de cruise-exploitant of de reisroute te raadplegen.