Nijlcruise Egypte

Reizen over de Nijl in stijl

Nijlcruise Egypte

Bewonder het historische Egypte tijdens een Nijlcruise

 

Wilt u graag een keer een mooie Egypte vakantie boeken en wilt u tijdens deze vakantie zo veel mogelijk hoogtepunten van dit historische land ontdekken? Dan is een cruise over de Nijl ideaal. Tijdens een Nijlcruise Egypte doet u verschillende plaatsen aan. Zo geniet u van onder andere Hurghada, Luxor en Caïro. De nijlcruise Egypte is inclusief vlucht, transfers, hotel en verblijf en maaltijden op het cruiseschip. Daarnaast zijn er Nederlandstalige gidsen die u begeleiden tijdens excursies. Boek een Egypte Cruise en geniet van alle highlights van dit Afrikaanse land.

Vlieg op HRG

Boekt u een Nijlcruise Egypte bij ons, dan begint de reis in Hurghada. Hier is namelijk een vliegveld gevestigd waar u naartoe vliegt. Hurghada International Airport, HRG, is een van de grootste vliegvelden van Egypte en wordt het meest gebruikt door zonliefhebbers. Er zijn meerdere vliegtuigmaatschappijen die vanaf diverse steden, waaronder Amsterdam, naar Egypte vliegen. Hurghada is een oude badplaats welke gelegen is aan de Rode Zee. Deze Egyptische stad heeft veel resorts en wordt veelal bezoekt door westerse toeristen die houden van zon, zee en strand. Ook voor gezellige terrasjes en uitgaansgelegenheden kunt u hier goed terecht.

De westelijke oever van de Nijl

In Luxor, de oude hoofdstad van Opper-Egypte, begint de echte Egypte Cruise. Hier stapt u namelijk aan boord van het cruiseschip. Luxor is gelegen aan de westelijke oever van de Nijl en in deze stad vindt u vele bezienswaardigheden, waaronder de Vallei der Koningen en de kolossen van Memnon. In de Vallei der Koningen zijn ruim zestig koningsgraven te vinden, waaronder die van de wereldberoemde farao’s Toetanchamon en Ramses II. Iets zuidwestelijker ligt de Vallei der Koninginnen, waar de graven van vrouwelijke farao’s te vinden zijn. De kolossen van Memnon zijn ook aan de westoever van de Nijl de vinden. Het bestaat uit twee beelden welke Amenhotep III voor stellen. Farao Amenhotep III regeerde van 1388 tot 1351 voor Christus.

egypte cruise

Het gouden masker van Toetanchamon

Tijdens een Egypte vakantie mogen uitstapjes naar de hoofdstad Caïro niet ontbreken. In deze stad kunt u de beroemde Sfinx bij Gizeh en de Piramiden van Chefren, Cheops en Mykerinos bezoeken. Daarnaast mag een bezoek aan het Egyptische museum niet ontbreken, welke gelegen is in het centrum van Caïro. Het museum bezit 136.000 Oud-Egyptische items, waaronder het gouden masker van Toetanchamon. Wij bieden een nijlcruise Egypte aan waarbij u eerst ruim een week op het cruiseschip vertoeft, waarna u aansluitend nog een paar dagen in Caïro verblijft.

Activiteiten aan boord van een cruisschip

Op vakantie gaan met een cruiseschip heeft vele voordelen. Zo kunt u elke dag van een ander uitzicht genieten, aangezien u tijdens een cruise verschillende bestemmingen bezoekt. Als u een Nijlcruise Egypte boekt is dat inclusief het verblijf en alle maaltijden waardoor u niet onverwachts voor extra kosten komt te staan. Daarnaast is het mogelijk om gelijk excursies te boeken, waardoor u dit zelf niet meer hoeft te regelen. Aan boord van een cruiseschip zijn er vaak allerlei verschillende faciliteiten en activiteiten, zodat bezoekers zich niet hoeven te vervelen. Boek nu een nijlcruise Egypte en geniet van deze unieke ervaring!

Het Venetië van Egypte

Als u naast een Nijlcruise Egypte wilt genieten van een zonvakantie, kunt u verblijven in Elgouna, het Venetië van Egypte. Deze badplaats heeft een fijn klimaat, beschikt over de mooiste baaien en zandstranden én heeft een gezellig centrum met leuke winkelstraten en restaurants. Kortom, Elgouna heeft alles om uw zonvakantie tot een succes te maken. Reis af naar Portghalib, Marsa-Alam voor een luxe en ontspannen vakantie. De stad Phortghalib is gelegen in de Egyptische regio Marsa-Alam en staat bekend om zijn prachtige stranden en kleurrijke onderwaterwereld. In de buurt vindt u de jachthaven Portghalib en Turtle Bay-strand.

nijlcruise egypte
cruise egypte

De indrukwekkende onderwaterwereld van Egypte

Tot slot bieden wij ook Egypte duikreizen aan. Egypte is een populaire bestemming voor duikliefhebbers en dat is niet voor niets. De onderwaterwereld in de Rode Zee is zeer indrukwekkend en u komt er naast de meest prachtige koraalriffen ook vele vissoorten tegen. Onder andere anemoonvissen, papegaaivissen en zeepaardjes leven in de Rode Zee. Daarnaast is de kans aanwezig dat u dolfijnen, schildpadden en hamerhaaien spot. Heeft u nog geen duikcertificaat, dan kunt u ook naar Egypte afreizen om een cursus te volgen. Er zijn ontzettend veel duikcentra te vinden langs de kust waar u terecht kunt. Kortom, of u nu een beginnende duiker bent of al veel ervaring heeft, onze Egypte duikreizen zijn voor iedereen geschikt en naast de Nijlcruise een echte aanrader!

Nijlcruise Egypte

Marsa-alam

Verblijft u in Marsa-Alam dan kunt u uw vakantie doorbrengen op een privé eiland midden in de Nijl. Ook als u met kinderen komt, is er genoeg te zien en te beleven. U kunt snorkelen waarbij u kans heeft om de zeeschildpadden tegen te komen. Of misschien heeft u geluk en vangt u een glimp van de zeekoe op die ook tot de inwoners van dit water behoort. In het hotel ontbreekt het u aan niets. Na het ontbijt wandelt u door de bijbehorende tuinen en na een heerlijke lunch gaat u op pad. Bijvoorbeeld naar het Aga Khan Mausoleum, de Aswan dam of de botanische tuinen. U kunt vanuit het hotel op ieder moment van de dag gebruik maken van gratis vervoer naar de stad. De dag sluit u feestelijk af in de discotheek van het hotel, waar u zich heerlijk uit kunt leven en na kunt genieten van alle bijzondere indrukken tijdens uw Egypte vakantie. Ook bekijken via de Egypte specialist

Een luxe cruise in Egypte over de Nijl

Ga goed voorbereid op Egypte vakantie

Met een goede voorbereiding weet u zeker dat u optimaal zult genieten van een welverdiende vakantie in Egypte. Regel daarom tijdig voor al uw familieleden een visum. Denk er ook aan om contant geld mee te nemen of Travellers Cheques. In de resorts kunt u over het algemeen met een creditcard en bankpas betalen. Maar onderweg zult u nog regelmatig in restaurants of winkeltjes af moeten rekenen in de lokale valuta, de Egyptische pond (LE).
Bent u in Cairo dan is het niet raadzaam om zelf auto te rijden, het verkeer is behoorlijk chaotisch. Buiten de grote stad kunt u gerust een auto huren. Mocht u een woestijnrit gaan maken, plan deze dan zorgvuldig zodat u niet overvallen wordt door de hitte. Of geconfronteerd wordt met een lege benzinetank onderweg.
In een grote stad als Luxor kan het in de zomer wel veertig graden worden en dat geldt ook voor de plaatsen rond de Rode Zee. Dat is nog meer reden om uw verblijf in Egypte volop te vieren met niet alleen het ontdekken van de geschiedenis. Maar ook te genieten van een heerlijke cruise- of duikvakantie.