Luxor

Reizen over de Nijl in stijl

Egypte cruise

Luxor

Luxor, gelegen aan de oostelijke oever van de Nijl, is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Egypte. Het is een stad vol geschiedenis en cultuur, met een rijke erfenis uit het oude Egypte.

Luxor was ooit de hoofdstad van het oude Egypte en staat bekend om zijn indrukwekkende archeologische schatten. De stad wordt beschouwd als een openluchtmuseum vanwege de vele historische bezienswaardigheden die er te vinden zijn.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Luxor is de Luxor-tempel. De tempel werd gebouwd tijdens de 14e eeuw voor Christus en diende als het centrum van de religieuze cultus van de god Amon. De tempel staat bekend om zijn prachtige zuilenhal, met 32 zuilen die 15 meter hoog zijn en versierd zijn met hiërogliefen en reliëfs.

 

een Nijlcruise maken

Redenen waarom je ooit een Nijlcruise moet doen

Een Nijlcruise begint meestal in Cairo. Tijdens dit verblijf in de stad word je meegenomen naar de drie immense piramides en de Grote Sfinx in Gizeh. Verder wachten in Caïro nog twee andere hoogtepunten op je: de adembenemende Albasten Moskee bij de Citadel van...

De beste Nijlcruise ervaring met een Dahabiya

Als het gaat om een Nijlcruise door Egypte, dan zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hoeveel dagen heb je de tijd? Wat wil je graag zien? En welk type cruise spreekt je aan? Laat mij je helpen bij het maken van deze beslissing door je...

Beste Luxe Nijlcruise schepen

Ontdek het beste van Egypte tijdens een reis langs de langste rivier ter wereld: de piramides, woestijngraven en eeuwenoude geheimen wachten op u. Maar welke nijlcruise is de juiste keuze voor u? Vind het antwoord hier. De Nijl, een van de meest fascinerende...

Veelgestelde vragen Nijlcruise Egypte

De Nijl, de langste rivier ter wereld en de bron van de beschaving, is een must-see bestemming die je niet mag missen. Deze mystieke wateren zijn doordrenkt van het oude Egypte, met adembenemende graven, tempels en schatten van de farao's. Als je jezelf echt wilt...

Hoe boek je een goedkope Nijlcruise door Egypte in 2023?

Een Nijlcruise maken in Egypte is een must-do activiteit, maar de kosten kunnen ontmoedigend zijn. Geen zorgen, ik heb een goedkope Nijlcruise weten te regelen en nu deel ik mijn geheimen zodat jij hetzelfde kunt doen in 2023 en daarna. Klaar om te besparen en de...

Luxor en de Karnak tempel

​Eerste stop van de Nijlcruise Luxor en de Karnak Tempel Ben je ooit naar een stad gereisd die doordrenkt is van geschiedenis en architecturale meesterwerken? Nou, Luxor is zo'n stad en de Karnak-tempel is absoluut een van de meest verbluffende plekken om te...

Unieke nijlcruise door egypte

Een Nijlcruise door Egypte is een unieke manier om dit fascinerende land te ontdekken. U zult onderdeel zijn van het dagelijkse leven aan de Nijl, één van de meest mystieke rivieren ter wereld. Tijdens deze reis bezoekt u bijzondere plaatsen zoals Luxor en Aswan en...

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Luxor is de Karnak-tempel. De tempel werd gebouwd tijdens het Middenrijk en diende als het belangrijkste religieuze centrum van het oude Egypte. De tempel staat bekend om zijn indrukwekkende zuilenhal, die 134 zuilen bevat en meer dan 50 meter hoog is.

De Vallei der Koningen is een ander hoogtepunt van Luxor. Het is de begraafplaats van vele farao’s en heeft een aantal van de meest spectaculaire graven in Egypte. De graven zijn gedecoreerd met prachtige muurschilderingen en reliëfs die het dagelijks leven van de farao’s uitbeelden.

Een ander hoogtepunt van Luxor is de Vallei der Koninginnen, de begraafplaats van koninginnen en prinsessen uit het Nieuwe Rijk. De vallei bevat vele graven die prachtig versierd zijn met muurschilderingen en reliëfs.

Luxor heeft ook een aantal musea die de geschiedenis en cultuur van de stad en het oude Egypte tentoonstellen. Het Luxor Museum bevat een indrukwekkende collectie van oude Egyptische kunstvoorwerpen en bevat onder andere de mummie van Ramses I.

 

nijlcruise egypte
cruise egypte

Een andere belangrijke attractie in Luxor is de Nijl. De rivier is een belangrijk onderdeel van het leven in Egypte en biedt een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende woestijn. Een cruise over de Nijl is een populaire manier om Luxor te verkennen en biedt de mogelijkheid om te genieten van de rust en de prachtige omgeving.

Luxor heeft ook een bruisend centrum met een levendige markt, waar bezoekers een scala aan souvenirs en lokale producten kunnen kopen. Er zijn ook tal van restaurants en cafés in de stad die de heerlijke Egyptische keuken aanbieden.

Als u Luxor wilt bezoeken, is het het beste om uw reis te plannen tijdens de wintermaanden, wanneer de temperaturen koeler zijn

Nijlcruise Egypte

Marsa-alam

Verblijft u in Marsa-Alam dan kunt u uw vakantie doorbrengen op een privé eiland midden in de Nijl. Ook als u met kinderen komt, is er genoeg te zien en te beleven. U kunt snorkelen waarbij u kans heeft om de zeeschildpadden tegen te komen. Of misschien heeft u geluk en vangt u een glimp van de zeekoe op die ook tot de inwoners van dit water behoort. In het hotel ontbreekt het u aan niets. Na het ontbijt wandelt u door de bijbehorende tuinen en na een heerlijke lunch gaat u op pad. Bijvoorbeeld naar het Aga Khan Mausoleum, de Aswan dam of de botanische tuinen. U kunt vanuit het hotel op ieder moment van de dag gebruik maken van gratis vervoer naar de stad. De dag sluit u feestelijk af in de discotheek van het hotel, waar u zich heerlijk uit kunt leven en na kunt genieten van alle bijzondere indrukken tijdens uw Egypte vakantie.

Een luxe cruise in Egypte over de Nijl

Ga goed voorbereid op Egypte vakantie

Met een goede voorbereiding weet u zeker dat u optimaal zult genieten van een welverdiende vakantie in Egypte. Regel daarom tijdig voor al uw familieleden een visum. Denk er ook aan om contant geld mee te nemen of Travellers Cheques. In de resorts kunt u over het algemeen met een creditcard en bankpas betalen. Maar onderweg zult u nog regelmatig in restaurants of winkeltjes af moeten rekenen in de lokale valuta, de Egyptische pond (LE).
Bent u in Cairo dan is het niet raadzaam om zelf auto te rijden, het verkeer is behoorlijk chaotisch. Buiten de grote stad kunt u gerust een auto huren. Mocht u een woestijnrit gaan maken, plan deze dan zorgvuldig zodat u niet overvallen wordt door de hitte. Of geconfronteerd wordt met een lege benzinetank onderweg.
In een grote stad als Luxor kan het in de zomer wel veertig graden worden en dat geldt ook voor de plaatsen rond de Rode Zee. Dat is nog meer reden om uw verblijf in Egypte volop te vieren met niet alleen het ontdekken van de geschiedenis. Maar ook te genieten van een heerlijke cruise- of duikvakantie.