Luxor en de Karnak tempel

Apr 5, 2023 | Nijlcruise, Gezinsreizen, Totaalpakket

​Eerste stop van de Nijlcruise

Luxor en de Karnak Tempel

Ben je ooit naar een stad gereisd die doordrenkt is van geschiedenis en architecturale meesterwerken? Nou, Luxor is zo’n stad en de Karnak-tempel is absoluut een van de meest verbluffende plekken om te bezoeken. Het tempelcomplex van Karnak is een ongelooflijk voorbeeld van oude Egyptische architectuur en het majestueuze van de tempel zal je sprakeloos achterlaten. In deze blog zullen wij je kort vertellen over de fascinerende geschiedenis en betekenis van Karnak en zijn beroemde tempel, evenals wat je kunt verwachten wanneer je de Karnak-tempel bezoekt. Dus, laat je betoveren door deze prachtige plek en ervaar de magie van het oude Egypte.

De Karnak tempel

Luxor is een van de kostbaarste erfenissen van Egypte als het gaat om de oude Egyptische beschaving. Waarbij de Karnak tempel de grootste is van een groot aantal zeer oude monumenten.

De Karnak-tempel is een juweel van de oude Egyptische beschaving en maakt deel uit van het ongelooflijke tempelcomplex Karnak. Dit complex bestaat uit een hele reeks tempels en gebouwen die samen een versterkt dorp vormen. De naam Karnak betekent dan ook ‘versterkt dorp’ in het Arabisch. Dit complex is een van de meest kostbare erfenissen van Egypte en biedt een inkijkje in de majestueuze architectuur van de oude Egyptenaren.

Wanneer werd de Karnak-tempel gebouwd?

De Karnak-tempel is een indrukwekkend bouwwerk waarbij de schattingen liggen op dat het tussen 2055 voor Christus en rond 100 na Christus is gebouwd. Het diende als cultustempel en was gewijd aan de goden Amun, Mut en Khonsu. Een waarlijk meesterwerk van de oude Egyptische architectuur. Deze tempel werd beschouwd als een van de meest heilige en exclusieve plaatsen in het hele land. En met zijn indrukwekkende omvang was het niet alleen het grootste religieuze gebouw in Egypte, maar zelfs ter wereld!

Hoe belangrijk was de Karnak-tempel?

Tijdens het nieuwe koninkrijk was het Karnak-tempelcomplex het centrum van het oude geloof, terwijl de macht geconcentreerd was in Thebe (het huidige Luxor).

Het Karnak tempelcomplex is meer dan alleen een religieuze plek, het was ook een plek om schatten op te slaan, administratie te voeren en een paleis voor farao’s van het Nieuwe Rijk. Het is indrukwekkend groot en wordt gezien als het grootste tempelcomplex ter wereld. Dit complex heeft meer dan 1500 jaar aan uitbreidingen en toevoegingen gekend, waardoor het nu een ongeëvenaarde collectie van tempels, heiligdommen, pylonen en decoraties heeft. Het is een adembenemend voorbeeld van de Egyptische architectuur en kunst en blijft tot op de dag van vandaag een fascinerende plek om te verkennen.

Terwijl het hoogtepunt van het belang ervan was tijdens het Nieuwe Rijk en tijdens het bewind van beroemde farao’s zoals Hatsjepsoet, Tuthmose III, Seti I en Ramses II, droegen ze allemaal bij aan belangrijke toevoegingen aan het complex, de bouw ging door tot in de Grieks-Romeinse periode met de Ptolemaeën , Romeinen en vroege christenen lieten daar allemaal hun sporen achter.

Een bezoek aan het tempelcomplex van Karnak met Egypte.nl

Tijdens je all-inclusive cruise over de Nijl kun je met de gidsen van Egypte.nl het majestueuze Karnak in Egypte verkennen, verdeeld in drie districten: Amun, Mut en Montu. De meeste bezoekers zijn vooral gefascineerd door het district van Amun, met zijn complexe indeling die elke andere plaats in Egypte in de schaduw stelt. Hier vind je de meest iconische delen van het complex, waaronder de betoverende Grote Hypostyle Zaal met zijn massieve zuilen. Een beschrijving geven van alle elementen van het complex zou een bijna eindeloze taak zijn, dus laat je liever verbazen door onze gidsen terwijl je de magie van deze indrukwekkende plaats op je in laat werken.

Het gigantische complex van Karnak is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die Egypte te bieden heeft. Het is een plek vol geschiedenis en architectonische pracht en praal die je zult blijven verbazen. Stel je voor hoe majestueus deze bouwwerken er meer dan 2000 jaar geleden uitzagen toen ze voor het eerst werden gebouwd.

Naast het verkennen van het complex zelf, is er een spectaculaire geluids- en lichtshow die 3 keer per avond plaatsvindt in verschillende talen. Het is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek. Vergeet niet om je gids of hotel te raadplegen voor meer informatie over de beschikbare talen! Een ware  must-see voor je Egypte vakantie.

lichtshow karnak tempel