Hoe boek je een goedkope Nijlcruise door Egypte in 2023?

Jun 15, 2023 | Nijlcruise, Zonvakantie

Een Nijlcruise maken in Egypte is een must-do activiteit, maar de kosten kunnen ontmoedigend zijn. Geen zorgen, ik heb een goedkope Nijlcruise weten te regelen en nu deel ik mijn geheimen zodat jij hetzelfde kunt doen in 2023 en daarna. Klaar om te besparen en de prachtige Nijl te verkennen? Lees dan verder!

Wat is er zo bijzonder aan een nijlcruise?

Als je door Egypte reist, zijn er twee steden die je gewoon niet mag missen: Luxor en Aswan. En hoewel je de afstand tussen beide steden over de weg of per trein kunt afleggen, kun je beter kiezen voor een trip op de Nijl. Dit duurt normaal gesproken tussen de 3 en 5 nachten, terwijl je op de bekendste rivier ter wereld dobbert in een zwembad en geniet van een fantastisch uitzicht. Het is absoluut een spectaculaire ervaring, waarbij je ook nog eens heerlijk tot rust komt.

En da hebben we het nog niet over de tempels gehad. Wacht maar tot je deze ziet tijdens je Nijlcruise in Egypte. Ze zijn normaal gesproken erg lastig te bereiken, dus dit is een niet te missen ervaring als je toch al door Egypte reist. Ik heb er zelf een geweldige tijd gehad en raad het ten zeerste aan om het op je bucketlist te zetten.

Aswan naar Luxor of Luxor naar Aswan

Ok, je hebt besloten om een Nijlcruise te maken. Dan is het nu tijd om te beslissen welke richting je deze neemt.

De reizen van Luxor naar Aswan zijn over het algemeen vier dagen. Maar als je een beperkt budget hebt, is het maken van de kortere reis van Aswan naar Luxor van drie dagen misschien wel de betere optie.

Onthoud ook dat elke etappe van de cruise normaal gesproken een rondleiding omvat in de respectieve stad van je eindbestemming. Of je nou van Aswan naar Luxor reist of andersom, je zult in staat zijn om alle belangrijke bezienswaardigheden te verkennen.

Als je van plan bent om ook enkele dagen in Luxor of Aswan te verblijven, kan je de prijs van je cruise laag houden door het programma in te korten en zelfstandig de attracties te verkennen. Verblijf gewoon in een hostel in Luxor of Aswan wanneer je daar aankomt en maak je eigen reisplan voor deze steden.

goedkope nijlcruise

De goedkope optie

Een belangrijk advies is om partijen te vermijden die zelf niet in Egypte opereren en dus meerdere andere partijen nodig hebben om zo’n nijlcruise te boeken. Schakel de bedrijven uit die er tussen zitten.

Hoe boek je een Nijlcruise zonder tussenpersoon?

Als je rechtstreeks wilt boeken, moet je zelf in Egypte zijn. Het is wel noodzakelijk dat je jouw cruise tot het laatste moment uitstelt. Dit kan moeilijk zijn als je een overvolle, krappe of strak geplande reisroute hebt. Maar als je een beetje flexibel bent, kun je een paar dagen van tevoren nog steeds een goedkope Nijlcruise vinden.

Denk er wel aan om het seizoen waarin je naar Egypte reist mee te nemen in je beslissing. Als je deze tips volgt, kun je zonder veel moeite en zonder tussenpersoon genieten van een prachtige Nijlcruise. Een partij waarvan je zeker weet dat er geen meerdere tussenpersonen tussen zitten is bijvoorbeeld Egypte.nl.

Boek in het laagseizoen

Als je op zoek bent naar een goedkope Nijlcruise, reis dan tijdens het laagseizoen. Vermijd het drukke hoogseizoen van november tot februari en kies in plaats daarvan voor de rustigere maanden van september tot november of februari tot april. Ik heb zelf in maart Egypte bezocht en genoten van heerlijk weer en minder drukte dan tijdens het hoogseizoen. Houd er ook rekening mee dat de schepen niet elke dag vertrekken, dus wees flexibel met je data om de beste deal te scoren.

Mijn uiteindelijke reiservaring

Mijn zeer goedkope 3-nachten cruise op de Nijl was een fantastische ervaring. Ik had 3 maaltijden per dag, een prachtige hut en een tour door Luxor. Plus de mogelijkheid om de tempels van Kom Ombo en Efnu te zien.

Het reisschema was als volgt:

dag 1 – inschepen in Aswan, varen naar Kom Ombo, bezoek de tempel en vaar naar Efnu.

Dag 2 – bezoek de tempel van Efnu en vaar naar Luxor.

Dag 3 – verken Luxor tijdens een rondleiding en geniet van de laatste nacht op het schip.

Dag 4 – terug naar Luxor.

Het beste van alles is dat de service en faciliteiten die ik kreeg precies hetzelfde waren als die van iedereen op het schip, behalve dat ik mogelijk veel minder betaalde! Tussen het verkennen van de tempels door, lag ik graag bij het zwembad op het bovendek van het schip en genoot van de Nijl die voorbij stroomde. Het was een droomreis voor een zachte prijs, tijdens mijn onvergetelijke Egypte vakantie.