De tempel van Karnak

Reizen over de Nijl in stijl

Egypte cruise

De tempel van Edfu

De Tempel van Edfu is een van de best bewaarde tempels uit het oude Egypte en staat bekend om zijn prachtige architectuur en gedetailleerde reliëfs. De tempel, gewijd aan de valkgod Horus, ligt in de stad Edfu in het zuiden van Egypte en is een belangrijke toeristische attractie in het land.

De bouw van de Tempel van Edfu begon in de 3e eeuw voor Christus, tijdens de Ptolemaeïsche periode, en werd voltooid in de 1e eeuw voor Christus. Het is een van de grootste tempels in Egypte en werd gebouwd ter ere van de valkgod Horus, die werd vereerd als de beschermer van de farao’s en de staat.

 

een Nijlcruise maken

Redenen waarom je ooit een Nijlcruise moet doen

Een Nijlcruise begint meestal in Cairo. Tijdens dit verblijf in de stad word je meegenomen naar de drie immense piramides en de Grote Sfinx in Gizeh. Verder wachten in Caïro nog twee andere hoogtepunten op je: de adembenemende Albasten Moskee bij de Citadel van...

De beste Nijlcruise ervaring met een Dahabiya

Als het gaat om een Nijlcruise door Egypte, dan zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hoeveel dagen heb je de tijd? Wat wil je graag zien? En welk type cruise spreekt je aan? Laat mij je helpen bij het maken van deze beslissing door je...

Beste Luxe Nijlcruise schepen

Ontdek het beste van Egypte tijdens een reis langs de langste rivier ter wereld: de piramides, woestijngraven en eeuwenoude geheimen wachten op u. Maar welke nijlcruise is de juiste keuze voor u? Vind het antwoord hier. De Nijl, een van de meest fascinerende...

Veelgestelde vragen Nijlcruise Egypte

De Nijl, de langste rivier ter wereld en de bron van de beschaving, is een must-see bestemming die je niet mag missen. Deze mystieke wateren zijn doordrenkt van het oude Egypte, met adembenemende graven, tempels en schatten van de farao's. Als je jezelf echt wilt...

Hoe boek je een goedkope Nijlcruise door Egypte in 2023?

Een Nijlcruise maken in Egypte is een must-do activiteit, maar de kosten kunnen ontmoedigend zijn. Geen zorgen, ik heb een goedkope Nijlcruise weten te regelen en nu deel ik mijn geheimen zodat jij hetzelfde kunt doen in 2023 en daarna. Klaar om te besparen en de...

Luxor en de Karnak tempel

​Eerste stop van de Nijlcruise Luxor en de Karnak Tempel Ben je ooit naar een stad gereisd die doordrenkt is van geschiedenis en architecturale meesterwerken? Nou, Luxor is zo'n stad en de Karnak-tempel is absoluut een van de meest verbluffende plekken om te...

Unieke nijlcruise door egypte

Een Nijlcruise door Egypte is een unieke manier om dit fascinerende land te ontdekken. U zult onderdeel zijn van het dagelijkse leven aan de Nijl, één van de meest mystieke rivieren ter wereld. Tijdens deze reis bezoekt u bijzondere plaatsen zoals Luxor en Aswan en...

De Tempel van Edfu heeft een unieke architectuur die typerend is voor de Ptolemaeïsche periode. Het complex bestaat uit een aantal gebouwen, waaronder de eerste pyloon, een grote binnenplaats, verschillende heiligdommen en een zogenaamde “hall of offerings”. De muren van de tempel zijn versierd met prachtige reliëfs die verschillende scènes uit het leven van Horus en andere goden uitbeelden.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Tempel van Edfu is de grote heilige boot, die zich bevindt in de “hall of offerings”. De boot was bedoeld om Horus te vervoeren tijdens zijn jaarlijkse reis naar de tempel van zijn vader, Osiris, in de stad Abydos. De boot is gemaakt van hout en heeft prachtige reliëfs die scènes uitbeelden van Horus en andere goden.

Een ander opmerkelijk kenmerk van de Tempel van Edfu zijn de vele reliëfs die de veldslagen tussen Horus en zijn aartsvijand, Seth, uitbeelden. Deze scènes zijn zeer gedetailleerd en tonen de strijdende goden met hun wapens en strijdwagens. Deze reliëfs zijn niet alleen esthetisch indrukwekkend, maar geven ook een inzicht in de oude Egyptische mythologie en religie.

 

 

nijlcruise egypte
De tempel Edfu

Een ander hoogtepunt van de Tempel van Edfu is de grote binnenplaats, die wordt omringd door kolossale zuilen met gedetailleerde hiërogliefen. De binnenplaats was het toneel voor vele rituelen en ceremonies die werden uitgevoerd ter ere van Horus. Bezoekers kunnen nog steeds de overblijfselen van deze ceremonies zien, waaronder het altaar waarop offers werden gebracht aan de god.

Naast de prachtige architectuur en reliëfs heeft de Tempel van Edfu ook een rijke geschiedenis. Tijdens de christelijke periode werd de tempel omgebouwd tot een kerk, en later werd het complex gebruikt als een fort door de Nubische koningen. Tijdens de Franse expeditie naar Egypte in de 18e eeuw werden delen van de tempel beschadigd door Franse soldaten die de muren gebruikten als schietbaan.

De Tempel van Edfu werd in de 19e eeuw gebouwd.

Als u dit artikel van Egypte cruise wilt  beleven en een Nijlcruise wilt ervaren dan kunt u het beste via Egypte.nl boeken.

 

Nijlcruise Egypte

Een luxe cruise in Egypte over de Nijl

Ga goed voorbereid op Egypte vakantie

Met een goede voorbereiding weet u zeker dat u optimaal zult genieten van een welverdiende vakantie in Egypte. Regel daarom tijdig voor al uw familieleden een visum. Denk er ook aan om contant geld mee te nemen of Travellers Cheques. In de resorts kunt u over het algemeen met een creditcard en bankpas betalen. Maar onderweg zult u nog regelmatig in restaurants of winkeltjes af moeten rekenen in de lokale valuta, de Egyptische pond (LE).
Bent u in Cairo dan is het niet raadzaam om zelf auto te rijden, het verkeer is behoorlijk chaotisch. Buiten de grote stad kunt u gerust een auto huren. Mocht u een woestijnrit gaan maken, plan deze dan zorgvuldig zodat u niet overvallen wordt door de hitte. Of geconfronteerd wordt met een lege benzinetank onderweg.
In een grote stad als Luxor kan het in de zomer wel veertig graden worden en dat geldt ook voor de plaatsen rond de Rode Zee. Dat is nog meer reden om uw verblijf in Egypte volop te vieren met niet alleen het ontdekken van de geschiedenis. Maar ook te genieten van een heerlijke cruise- of duikvakantie.