Bezienswaardigheden Nijlcruise

Reizen over de Nijl in stijl

Redenen waarom je ooit een Nijlcruise moet doen

Een Nijlcruise begint meestal in Cairo. Tijdens dit verblijf in de stad word je meegenomen naar de drie immense piramides en de Grote Sfinx in Gizeh. Verder wachten in Caïro nog twee andere hoogtepunten op je: de adembenemende Albasten Moskee bij de Citadel van...

De beste Nijlcruise ervaring met een Dahabiya

Als het gaat om een Nijlcruise door Egypte, dan zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hoeveel dagen heb je de tijd? Wat wil je graag zien? En welk type cruise spreekt je aan? Laat mij je helpen bij het maken van deze beslissing door je...

Beste Luxe Nijlcruise schepen

Ontdek het beste van Egypte tijdens een reis langs de langste rivier ter wereld: de piramides, woestijngraven en eeuwenoude geheimen wachten op u. Maar welke nijlcruise is de juiste keuze voor u? Vind het antwoord hier. De Nijl, een van de meest fascinerende...

Veelgestelde vragen Nijlcruise Egypte

De Nijl, de langste rivier ter wereld en de bron van de beschaving, is een must-see bestemming die je niet mag missen. Deze mystieke wateren zijn doordrenkt van het oude Egypte, met adembenemende graven, tempels en schatten van de farao's. Als je jezelf echt wilt...

Hoe boek je een goedkope Nijlcruise door Egypte in 2023?

Een Nijlcruise maken in Egypte is een must-do activiteit, maar de kosten kunnen ontmoedigend zijn. Geen zorgen, ik heb een goedkope Nijlcruise weten te regelen en nu deel ik mijn geheimen zodat jij hetzelfde kunt doen in 2023 en daarna. Klaar om te besparen en de...

Luxor en de Karnak tempel

​Eerste stop van de Nijlcruise Luxor en de Karnak Tempel Ben je ooit naar een stad gereisd die doordrenkt is van geschiedenis en architecturale meesterwerken? Nou, Luxor is zo'n stad en de Karnak-tempel is absoluut een van de meest verbluffende plekken om te...

Unieke nijlcruise door egypte

Een Nijlcruise door Egypte is een unieke manier om dit fascinerende land te ontdekken. U zult onderdeel zijn van het dagelijkse leven aan de Nijl, één van de meest mystieke rivieren ter wereld. Tijdens deze reis bezoekt u bijzondere plaatsen zoals Luxor en Aswan en...

Egypte cruise

Een Nijlcruise maken

Een Nijlcruise is een van de beste manieren om Egypte te verkennen. Het biedt reizigers de mogelijkheid om te genieten van de prachtige landschappen langs de Nijl en tegelijkertijd de rijke geschiedenis en cultuur van het oude Egypte te ontdekken. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de mooiste bezienswaardigheden die u tijdens een Nijlcruise kunt ontdekken.

 1. De tempel van Karnak

De tempel van Karnak is een van de grootste tempelcomplexen ter wereld en is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Egypte. Het complex omvat verschillende tempels en heiligdommen en dateert uit de 16e eeuw voor Christus. Het hoogtepunt van het complex is de Grote Tempel van Amon-Ra, een enorm bouwwerk dat wordt ondersteund door 134 zuilen en is versierd met prachtige hiërogliefen.

   

  een Nijlcruise maken

  De Vallei der Koningen

  De Vallei der Koningen is een begraafplaats voor de farao’s van het Nieuwe Rijk. Het bevat 63 graven en grafkamers en is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Egypte. De meeste graven zijn prachtig versierd met muurschilderingen en reliëfs die het dagelijks leven van de farao’s uitbeelden.

  De tempel van Luxor

  De tempel van Luxor is een van de meest populaire toeristische attracties in Egypte. Het werd gebouwd in opdracht van de farao Amenhotep III in de 14e eeuw voor Christus en diende als het centrum van de religieuze cultus van de god Amon. Het complex bestaat uit verschillende delen, waaronder de Grote Zuilenhal en het heiligdom van Amon.

    

   nijlcruise egypte
   cruise egypte

   De tempel van Edfu

   De tempel van Edfu is een van de best bewaarde tempels uit het oude Egypte en dateert uit de Ptolemeïsche periode. Het complex is gewijd aan de god Horus en is versierd met prachtige reliëfs en hiërogliefen die het leven van de oude Egyptenaren uitbeelden. Een van de hoogtepunten van de tempel is de Grote Zuilenhal, die wordt ondersteund door 32 enorme zuilen.

   Abu Simbel-tempel

   De Abu Simbel-tempel is een van de meest indrukwekkende tempels van Egypte en dateert uit de 13e eeuw voor Christus. De tempel is opgedragen aan de farao Ramses II en is versierd met prachtige reliëfs en standbeelden van de farao en de goden. Een van de meest opvallende kenmerken van de tempel zijn de vier enorme standbeelden van Ramses II aan de ingang van de tempel.

   Als u dit artikel van Egypte cruise wilt  beleven en een Nijlcruise wilt ervaren dan kunt u het beste via Egypte.nl boeken.

   Nijlcruise Egypte

   Marsa-alam

   Verblijft u in Marsa-Alam dan kunt u uw vakantie doorbrengen op een privé eiland midden in de Nijl. Ook als u met kinderen komt, is er genoeg te zien en te beleven. U kunt snorkelen waarbij u kans heeft om de zeeschildpadden tegen te komen. Of misschien heeft u geluk en vangt u een glimp van de zeekoe op die ook tot de inwoners van dit water behoort. In het hotel ontbreekt het u aan niets. Na het ontbijt wandelt u door de bijbehorende tuinen en na een heerlijke lunch gaat u op pad. Bijvoorbeeld naar het Aga Khan Mausoleum, de Aswan dam of de botanische tuinen. U kunt vanuit het hotel op ieder moment van de dag gebruik maken van gratis vervoer naar de stad. De dag sluit u feestelijk af in de discotheek van het hotel, waar u zich heerlijk uit kunt leven en na kunt genieten van alle bijzondere indrukken tijdens uw Egypte vakantie.

   Een luxe cruise in Egypte over de Nijl

   Ga goed voorbereid op Egypte vakantie

   Met een goede voorbereiding weet u zeker dat u optimaal zult genieten van een welverdiende vakantie in Egypte. Regel daarom tijdig voor al uw familieleden een visum. Denk er ook aan om contant geld mee te nemen of Travellers Cheques. In de resorts kunt u over het algemeen met een creditcard en bankpas betalen. Maar onderweg zult u nog regelmatig in restaurants of winkeltjes af moeten rekenen in de lokale valuta, de Egyptische pond (LE).
   Bent u in Cairo dan is het niet raadzaam om zelf auto te rijden, het verkeer is behoorlijk chaotisch. Buiten de grote stad kunt u gerust een auto huren. Mocht u een woestijnrit gaan maken, plan deze dan zorgvuldig zodat u niet overvallen wordt door de hitte. Of geconfronteerd wordt met een lege benzinetank onderweg.
   In een grote stad als Luxor kan het in de zomer wel veertig graden worden en dat geldt ook voor de plaatsen rond de Rode Zee. Dat is nog meer reden om uw verblijf in Egypte volop te vieren met niet alleen het ontdekken van de geschiedenis. Maar ook te genieten van een heerlijke cruise- of duikvakantie.