Bevolking Egypte 

Reizen over de Nijl in stijl

Redenen waarom je ooit een Nijlcruise moet doen

Een Nijlcruise begint meestal in Cairo. Tijdens dit verblijf in de stad word je meegenomen naar de drie immense piramides en de Grote Sfinx in Gizeh. Verder wachten in Caïro nog twee andere hoogtepunten op je: de adembenemende Albasten Moskee bij de Citadel van...

De beste Nijlcruise ervaring met een Dahabiya

Als het gaat om een Nijlcruise door Egypte, dan zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hoeveel dagen heb je de tijd? Wat wil je graag zien? En welk type cruise spreekt je aan? Laat mij je helpen bij het maken van deze beslissing door je...

Beste Luxe Nijlcruise schepen

Ontdek het beste van Egypte tijdens een reis langs de langste rivier ter wereld: de piramides, woestijngraven en eeuwenoude geheimen wachten op u. Maar welke nijlcruise is de juiste keuze voor u? Vind het antwoord hier. De Nijl, een van de meest fascinerende...

Veelgestelde vragen Nijlcruise Egypte

De Nijl, de langste rivier ter wereld en de bron van de beschaving, is een must-see bestemming die je niet mag missen. Deze mystieke wateren zijn doordrenkt van het oude Egypte, met adembenemende graven, tempels en schatten van de farao's. Als je jezelf echt wilt...

Hoe boek je een goedkope Nijlcruise door Egypte in 2023?

Een Nijlcruise maken in Egypte is een must-do activiteit, maar de kosten kunnen ontmoedigend zijn. Geen zorgen, ik heb een goedkope Nijlcruise weten te regelen en nu deel ik mijn geheimen zodat jij hetzelfde kunt doen in 2023 en daarna. Klaar om te besparen en de...

Luxor en de Karnak tempel

​Eerste stop van de Nijlcruise Luxor en de Karnak Tempel Ben je ooit naar een stad gereisd die doordrenkt is van geschiedenis en architecturale meesterwerken? Nou, Luxor is zo'n stad en de Karnak-tempel is absoluut een van de meest verbluffende plekken om te...

Unieke nijlcruise door egypte

Een Nijlcruise door Egypte is een unieke manier om dit fascinerende land te ontdekken. U zult onderdeel zijn van het dagelijkse leven aan de Nijl, één van de meest mystieke rivieren ter wereld. Tijdens deze reis bezoekt u bijzondere plaatsen zoals Luxor en Aswan en...

Egypte cruise

Een Nijlcruise maken

Egypte is een land dat zich bevindt op het kruispunt van Afrika en Azië, en is de thuisbasis van een van de oudste beschavingen ter wereld. Het heeft een rijke geschiedenis en cultuur die door de eeuwen heen is gevormd door verschillende invloeden en invasies. Het land heeft momenteel een bevolking van meer dan 100 miljoen mensen, waardoor het het meest bevolkte land in Noord-Afrika is.

Bevolkingssamenstelling

De bevolking van Egypte bestaat voornamelijk uit etnische Egyptenaren, die ongeveer 90% van de bevolking uitmaken. De overige 10% bestaat uit verschillende minderheden, waaronder Arabieren, Nubiërs, Berbers en Bedoeïenen. De meerderheid van de bevolking is islamitisch, terwijl een minderheid christelijk is.

De bevolking is over het algemeen jong, met een mediane leeftijd van ongeveer 24 jaar. Dit komt vooral door de hoge geboortecijfers in het land. Egypte heeft een vruchtbaarheidscijfer van ongeveer 3,5 kinderen per vrouw, wat hoger is dan het wereldwijde gemiddelde.

een Nijlcruise maken

Economie en werkgelegenheid

De economie van Egypte is voornamelijk gebaseerd op de dienstensector, die ongeveer 50% van het BBP van het land uitmaakt. Andere belangrijke sectoren zijn de landbouw en de industrie. De werkgelegenheid is echter nog steeds een groot probleem in het land, met een hoge werkloosheid onder jongeren en een groot aantal informele werknemers.

De meerderheid van de bevolking werkt in de informele sector, die bestaat uit kleine bedrijven en handelaren die niet geregistreerd zijn bij de overheid. Deze werknemers hebben over het algemeen geen sociale zekerheid en weinig toegang tot gezondheidszorg en andere basisbehoeften.

   

  nijlcruise egypte
  Bevolking Egypte

  Armoede en ongelijkheid

  Egypte heeft te maken met ernstige armoede en ongelijkheid. Volgens gegevens van de Wereldbank leeft meer dan 30% van de bevolking onder de armoedegrens, terwijl een groot aantal anderen zich net boven deze grens bevinden en kwetsbaar zijn voor economische schokken.

  Deze armoede is niet gelijk verdeeld over het land en komt vooral voor in plattelandsgebieden en sloppenwijken rond de grote steden. Veel van deze mensen hebben geen toegang tot basisbehoeften zoals schoon water, gezondheidszorg en onderwijs.

   

  Gezondheidszorg en onderwijs

  Egypte heeft een universeel zorgstelsel dat gratis medische zorg biedt aan alle burgers. Ondanks deze universele dekking blijft de gezondheidszorg in het land ondermaats en worden patiënten vaak geconfronteerd met lange wachttijden en tekorten aan medicijnen en medische apparatuur.

  Onderwijs is verplicht voor kinderen tussen de zes en vijftien jaar oud, maar veel kinderen krijgen echter geen toegang tot onderwijs vanwege financiële beperkingen en een gebrek aan toegang tot scholen, vooral in plattelandsgebieden.

  Cultuur en samenleving

  Egypte heeft een rijke en diverse culturele geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De Egyptische beschaving staat bekend om haar architectuur, literatuur, beeldende kunst en muziek, die nog steeds worden beoefend en gekoesterd in de hedendaagse samenleving.

  De Egyptische samenleving is over het algemeen conservatief en traditioneel, met sterke familiebanden en waarden. Mannen hebben vaak de leiding in het openbare leven, terwijl vrouwen over het algemeen de zorg voor het gezin op zich nemen. Er zijn echter inspanningen geleverd om gendergelijkheid te bevorderen en vrouwen meer toegang te geven tot onderwijs en de arbeidsmarkt.

  Als u dit artikel van Egypte cruise wilt  beleven en een Nijlcruise wilt ervaren dan kunt u het beste via Egypte.nl boeken.

   
   

  Nijlcruise Egypte

  Conclusie

  Egypte is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, maar heeft nog steeds te maken met uitdagingen op het gebied van armoede, werkgelegenheid, gezondheidszorg en onderwijs. Er zijn echter inspanningen geleverd om deze problemen aan te pakken en de samenleving te moderniseren, terwijl tegelijkertijd de culturele en historische erfenis van het land wordt gekoesterd en bewaard.

  Een luxe cruise in Egypte over de Nijl

  Ga goed voorbereid op Egypte vakantie

  Met een goede voorbereiding weet u zeker dat u optimaal zult genieten van een welverdiende vakantie in Egypte. Regel daarom tijdig voor al uw familieleden een visum. Denk er ook aan om contant geld mee te nemen of Travellers Cheques. In de resorts kunt u over het algemeen met een creditcard en bankpas betalen. Maar onderweg zult u nog regelmatig in restaurants of winkeltjes af moeten rekenen in de lokale valuta, de Egyptische pond (LE).
  Bent u in Cairo dan is het niet raadzaam om zelf auto te rijden, het verkeer is behoorlijk chaotisch. Buiten de grote stad kunt u gerust een auto huren. Mocht u een woestijnrit gaan maken, plan deze dan zorgvuldig zodat u niet overvallen wordt door de hitte. Of geconfronteerd wordt met een lege benzinetank onderweg.
  In een grote stad als Luxor kan het in de zomer wel veertig graden worden en dat geldt ook voor de plaatsen rond de Rode Zee. Dat is nog meer reden om uw verblijf in Egypte volop te vieren met niet alleen het ontdekken van de geschiedenis. Maar ook te genieten van een heerlijke cruise- of duikvakantie.