Abu Simbel-tempel

Reizen over de Nijl in stijl

Redenen waarom je ooit een Nijlcruise moet doen

Een Nijlcruise begint meestal in Cairo. Tijdens dit verblijf in de stad word je meegenomen naar de drie immense piramides en de Grote Sfinx in Gizeh. Verder wachten in Caïro nog twee andere hoogtepunten op je: de adembenemende Albasten Moskee bij de Citadel van...

De beste Nijlcruise ervaring met een Dahabiya

Als het gaat om een Nijlcruise door Egypte, dan zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hoeveel dagen heb je de tijd? Wat wil je graag zien? En welk type cruise spreekt je aan? Laat mij je helpen bij het maken van deze beslissing door je...

Beste Luxe Nijlcruise schepen

Ontdek het beste van Egypte tijdens een reis langs de langste rivier ter wereld: de piramides, woestijngraven en eeuwenoude geheimen wachten op u. Maar welke nijlcruise is de juiste keuze voor u? Vind het antwoord hier. De Nijl, een van de meest fascinerende...

Veelgestelde vragen Nijlcruise Egypte

De Nijl, de langste rivier ter wereld en de bron van de beschaving, is een must-see bestemming die je niet mag missen. Deze mystieke wateren zijn doordrenkt van het oude Egypte, met adembenemende graven, tempels en schatten van de farao's. Als je jezelf echt wilt...

Hoe boek je een goedkope Nijlcruise door Egypte in 2023?

Een Nijlcruise maken in Egypte is een must-do activiteit, maar de kosten kunnen ontmoedigend zijn. Geen zorgen, ik heb een goedkope Nijlcruise weten te regelen en nu deel ik mijn geheimen zodat jij hetzelfde kunt doen in 2023 en daarna. Klaar om te besparen en de...

Luxor en de Karnak tempel

​Eerste stop van de Nijlcruise Luxor en de Karnak Tempel Ben je ooit naar een stad gereisd die doordrenkt is van geschiedenis en architecturale meesterwerken? Nou, Luxor is zo'n stad en de Karnak-tempel is absoluut een van de meest verbluffende plekken om te...

Unieke nijlcruise door egypte

Een Nijlcruise door Egypte is een unieke manier om dit fascinerende land te ontdekken. U zult onderdeel zijn van het dagelijkse leven aan de Nijl, één van de meest mystieke rivieren ter wereld. Tijdens deze reis bezoekt u bijzondere plaatsen zoals Luxor en Aswan en...

Egypte cruise

De Abu Simbel Tempel

Natuurlijke wonderen zijn er in overvloed op onze planeet, van de majestueuze bergen tot de adembenemende watervallen. Een van de meest indrukwekkende architectonische wonderen van de wereld is echter de Abu Simbel-tempel in Egypte. De tempel, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een verbazingwekkend voorbeeld van oude Egyptische bouwkunst en is sinds de oudheid een toeristische attractie.

De Abu Simbel-tempel is gelegen in de regio Nubië in Zuid-Egypte, vlakbij de grens met Soedan. Het werd oorspronkelijk gebouwd tijdens het bewind van farao Ramses II in de 13e eeuw voor Christus. Het was oorspronkelijk bedoeld als een heiligdom ter ere van de goden Amun, Ptah en Ra-Horakhty, en ook als een monument ter ere van de overwinningen van de farao in de Slag bij Kadesh.

   

  Abu simbel tempel

  De tempel was gebouwd in een klif langs de Nijl en was in de loop van de tijd bedekt met zand en puin. Het werd herontdekt in 1813 door de Zwitserse avonturier Johann Ludwig Burckhardt en later grondig gerestaureerd in de jaren 1960 door UNESCO, samen met de bouw van de Aswandam. De tempel werd toen gedemonteerd en verplaatst naar een hoger gelegen locatie, waar het veilig was voor overstromingen en andere gevaren.

  De Abu Simbel-tempel bestaat uit twee grote tempels, de Grote Tempel en de Kleine Tempel. De Grote Tempel is de belangrijkste en meest indrukwekkende van de twee en is de thuisbasis van vier gigantische standbeelden van Ramses II, die elk meer dan 20 meter hoog zijn. De beelden zijn versierd met uitgebreide hiërogliefen en afbeeldingen van de farao, waaronder zijn overwinningen in de Slag bij Kadesh. De tempel zelf heeft een ingewikkelde structuur met talloze kamers, pilaren en heilige ruimtes.

  De Kleine Tempel, aan de andere kant van de Grote Tempel, is gewijd aan de godin Hathor en is kleiner maar niet minder indrukwekkend. De tempel heeft een enkelvoudige façade met zes standbeelden van Ramses II, elk ongeveer 10 meter hoog. De tempel heeft ook verschillende kamers en heilige ruimtes, waaronder een heiligdom gewijd aan Hathor.

    

   nijlcruise egypte
   cruise egypte

   Een van de meest indrukwekkende aspecten van de Abu Simbel-tempel is het feit dat het ontwerp is afgestemd op de zon en de seizoenen. Elk jaar op 22 februari en 22 oktober, tijdens de winter- en zomerzonnewende, schijnt de zon door een smalle opening in de tempel en verlicht de achterste muur, waar drie standbeelden van de goden zich bevinden. Dit geeft de indruk dat de goden worden gewekt door de zonnestralen, wat een buitengewoon schouwspel oplevert dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt.

   De Abu Simbel-tempel is een van de meest populaire toeristische attracties van Egypte en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. De tempel is niet alleen een architectonisch wonder, maar ook een belangrijk historisch monument dat ons veel vertelt over de oude Egyptische beschaving en de verering van hun goden.

   Als je de Abu Simbel-tempel bezoekt, zul je versteld staan van de enorme omvang van de tempel en de prachtige beelden en hiërogliefen die de muren en plafonds bedekken. Het is een onvergetelijke ervaring om in de voetsporen van de oude Egyptenaren te treden en hun meesterwerken van architectuur en kunst te bewonderen.

   Als u dit artikel van Egypte cruise wilt  beleven en een Nijlcruise wilt ervaren dan kunt u het beste via Egypte.nl boeken.

    
    

   Nijlcruise Egypte

   Naast de tempels zelf zijn er nog andere interessante bezienswaardigheden in de buurt van Abu Simbel, zoals het Nassermeer en de woestijnlandschappen van Zuid-Egypte. Veel toeristen kiezen ervoor om een ​​rondreis door Egypte te maken, waarbij ze de Abu Simbel-tempel bezoeken samen met andere belangrijke bezienswaardigheden zoals de piramides van Gizeh, de Vallei der Koningen en de tempel van Luxor.

   Kortom, de Abu Simbel-tempel is een van de meest opmerkelijke en indrukwekkende monumenten van de wereld en een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de oude Egyptische beschaving en architectuur. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke reiservaring, een bezoek aan de Abu Simbel-tempel zal je zeker niet teleurstellen.

   Een luxe cruise in Egypte over de Nijl

   Ga goed voorbereid op Egypte vakantie

   Met een goede voorbereiding weet u zeker dat u optimaal zult genieten van een welverdiende vakantie in Egypte. Regel daarom tijdig voor al uw familieleden een visum. Denk er ook aan om contant geld mee te nemen of Travellers Cheques. In de resorts kunt u over het algemeen met een creditcard en bankpas betalen. Maar onderweg zult u nog regelmatig in restaurants of winkeltjes af moeten rekenen in de lokale valuta, de Egyptische pond (LE).
   Bent u in Cairo dan is het niet raadzaam om zelf auto te rijden, het verkeer is behoorlijk chaotisch. Buiten de grote stad kunt u gerust een auto huren. Mocht u een woestijnrit gaan maken, plan deze dan zorgvuldig zodat u niet overvallen wordt door de hitte. Of geconfronteerd wordt met een lege benzinetank onderweg.
   In een grote stad als Luxor kan het in de zomer wel veertig graden worden en dat geldt ook voor de plaatsen rond de Rode Zee. Dat is nog meer reden om uw verblijf in Egypte volop te vieren met niet alleen het ontdekken van de geschiedenis. Maar ook te genieten van een heerlijke cruise- of duikvakantie.